BOLAS in het Hoger Onderwijs

BOLAS is in te zetten bij projecten, onderzoek- en afstudeeropdrachten – onafhankelijk van het studiejaar en niveau (HBO of WO). BOLAS is te integreren binnen het studiecurriculum en is uitstekend bruikbaar in het afstandsonderwijs.

Waarom heb ik BOLAS nodig?

Pijnpunten verhelpen

Verhogen van kwaliteit bronnen

BOLAS stimuleert studenten om gebruik te maken van databanken en de informatie van het internet te filteren. Méér kwaliteit in minder tijd.

Hanteren van de APA-richtlijnen

Neem geen genoegen met onvolledige verwijzingen. BOLAS stimuleert studenten om correct te refereren en een bronnenlijst op te stellen die de toets van kritiek doorstaat.

Stimuleren databankgebruik

Databanklicenties zijn vaak grote investeringen. Daar wilt u het maximale uithalen. Door centrale toegang & ordening op relevantie stimuleert BOLAS het gebruik.

Versterken van kennis-infrastructuur

Efficiënt beheer van bronnen stimuleert samenwerking en uitwisseling. Met BOLAS haalt u de kennisinfrastructuur in huis die nodig is voor het moderne onderwijs.

Verbeteren van de communicatie binnen projecten

Tijd is kostbaar en vaak is er weinig tijd voor persoonlijke begeleiding. BOLAS maakt het gemakkelijk om te communiceren tussen student & begeleider.

Bekijk BOLAS in 4 stappen

Transparant maken van het onderzoeksproces

Is het u duidelijk hoe studenten zoeken en hoe dit verbeterd kan worden? Met BOLAS krijgt u inzage in de zoekacties en bronnen. Verbeter de resultaten door analyse.

Met BOLAS verhoogt u de kwaliteit & onderwijsresultaten

 Vergroot informatie- en onderzoekvaardigheden

 Versterkt het zicht op de professionele kennisinfrastructuur

Verbetert het zicht op het onderzoeksproces

En verhoogt daarmee de kwaliteit & onderwijsresultaten

Wat zeggen professionals?

“Er wordt nog niet systematisch aandacht aan informatievaardigheden besteed, terwijl uit onderzoek blijkt dat leerlingen er hogere cijfers door halen. Voor schoolbesturen de boodschap: laat het niet liggen bij het enthousiasme van docenten, maar faciliteer het.”- Saskia Brand-Gruwel (hoogleraar learning sciences)
“BOLAS is een veelbelovende applicatie met mooie zoekfunctionaliteiten. De didactische componenten (stimulering zelfreflectie & geven van feedback) zijn een interessante aanvulling op de diensten van Google. BOLAS zet hiermee in op de verdere ontwikkeling van Learning Analytics.”- dr. P. Baak, algemeen directeur KBenP, Google-partner Nederland

.

Ervaar wat BOLAS kan betekenen

Vraag een demo aan

Tijdens een gesprek en demonstratie gaan we in op de integratiemogelijkheden van BOLAS binnen het huidige onderwijsprogramma. De leeropbrengsten en beoordelingscriteria zijn hierbij een belangrijk onderdeel.

Stuur ons een bericht en vraag naar de mogelijkheden.

Wat zeggen gebruikers?

''Ideale tool om te gebruiken bij het onderzoeken.''- Student Social Works
''Ik denk dat ik zonder BOLAS niet zo goed betrouwbare bronnen had kunnen zoeken, vinden en verwerken in het onderzoeksverslag. Echt top!''- Afstudeerstudent
''BOLAS is zeer gebruiksvriendelijk!''- Student MWD
''BOLAS scheelt veel tijd.''- Student SPH

Vraag een demo aan

Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen contact met u op voor een demo op locatie.

* verplicht veld

Naam*

E-mailadres*

Naam onderwijsinstelling*

Bericht en eventuele telefonische bereikbaarheid

Verzend en wacht op de bevestiging

Speciale Vermelding Mediawijzer.net

Prijs uitgereikt door Mary Berkhout, programmamanager van netwerkorganisatie Mediawijzer.net
_

“De jury meent dat informatievaardigheden een belangrijke competentie vormen binnen mediawijsheid. BOLAS levert hier een unieke bijdrage aan.”

Bekijk video

Subsidiebijdrage uit Vogin-fonds

• Subsidiebijdrage uit Vogin-fonds •

_

“Het verbeteren van de verslaglegging  van het onderzoekstraject is erg goed uitgewerkt. Dat hebben we nog nergens anders zo gezien en zal kwaliteitverhogend werken bij de scholieren en studenten.”

Meer informatie

KNVI InformatieProfessional

Prijs uitgereikt door Michel Wesseling, voorzitter Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI)

Criteria: Prikkelende presentatie • Resultaatgerichtheid en Realisatie • Informatie • Spraakmakend • Shocking • Mooi en maatschappelijk relevant • Ambitieus

Lees interview